torsdag den 11. april 2013

Lockout dag 8 - uge 2

Danmarks Lærerforening har inviteret til demonstration i København under parolen "Lærerne er de første - hvem bliver de næste".

Dorthe fortæller her om turen for den lille delegation fra Vestergård:

Vi var nogle, der tog til den store demonstration i København. En masse busser stod klar ved Viby stadion. På vejen derover udviklede det sig til et stort vogntog af busser med samme mål. Vi blev sat af ved Bella Centeret, vi var en stor broget flok af lockoutede lærere i kulørte t-shirts og med bannere.


 Så erobrede vi metroen mod Christianshavn, her skulle vi mødes ved Christianshavns vold. Her var en god stemning, lærere fra hele Jylland havde taget turen herover.

 
Efter musik og taler gik turen mod Christiansborg, det var en oplevelse at gå der. Der var mange positive tilkendegivelser fra folk i vinduer og fra modkørende bilister. 

Christiansborg slotsplads blev fyldt med mennesker, ja, de stod helt ovre på den anden side af kanalen. 35 – 40.000 lærere med samme formål, det var stort. Musik og taler gjorde, at vi ikke frøs helt til is. Anders Bondo Christensen blev modtaget med varme, lange klapsalver og råb. FOA’s Dennis Kristensen klarede den også godt. Vi blev underholdt af bl.a. Rasmus Nøhr og Tim Christensen.

Efter et par timer i godt selskab gik vi tilbage mod metroen. Tilbage til bussen, varmen, kaffe og sandwich. Turen hjem gik med snak og hygge. Sådan en lockout gør noget ved sammenholdet. Vi var hjemme ca. 23.30 efter en veltilrettelagt tur uden problemer.

Tak til Henning for fotos!
 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar