tirsdag den 9. april 2013

Lockout dag 6 - uge 2

På denne særlige historiske dag havde vi igen vores morgenkæde ved Q8. Bagefter gik vi til cafeteriaet på Viby Stadion, sammen med de lockoutede lærere fra Viby Skole.
 
Kl. 10.00 lavede vi så vores happening; en sitdown event på Viby Torv. Igen har vi været rigtig heldige og har fået pressedækning på dette. Det fælles brev blev afleveret til journalisten fra Aarhus Stiftstidende.
 
Bagefter var der Faglig klub i Fælleshuset. Søren havde bagt lækre boller - skønt.
Snakken gik om torsdagens store event, demonstration i København. Hvor mange kan tage med? Det er en heldags-aften udflugt.

Vi havde en snak om, hvordan vi har det. Hvordan vi føler os presset, og hvor meget lockouten fylder psykisk og fysisk. Der er stres i forhold til - når vi kommer tilbage - alt det vi skulle have haft lavet, og det som vi skal tilbage og lave - specielt de lærere med eksamensklasser - pensum er f.eks. ikke nået endnu.

Hvornår kommer vi tilbage? I dag, i morgen, om en uge ... en måned ... alt dette er også en stressfaktor. Hvad skal vi nå/ikke nå, når vi kommer tilbage igen ... elevplaner, skole-hjem-samtaler, netværksmøder mm der er blevet aflyst under lockouten? Og på det personlige plan ... hvordan får man det til at løbe rundt økonomisk, når man ikke får løn?

Vi taler om at udfordringen nu bliver, at vi bliver ved med at stå sammen og holde humøret højt. Vi skal værne om vi har hinanden og have tillid og vise overbærenhed hvor der er brug for det. Vi skal passe på hinanden.
 
Der er kommer forslag om en påskefrokost - med lidt god mad og hygge - slappe lidt af - uden det handler om "slikkepinde" og bannere og slagord. Vi bliver enige om, at hvis der stadig er lockout på tirsdag - så gør vi det den dag. Tjenestemændene skal inviteres. Vi savner dem - og hører fra dem at de savner os.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar